Тернуватська громада

Запорізька область, Запорізький район

Інформує  Новомиколаївська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості   

Дата: 29.08.2023 13:49
Кількість переглядів: 31

ПРЕСРЕЛІЗ:

Ринок праці Запорізької області під час війни

 

Впродовж січня-липня 2023 року 21,2 тисячі осіб отримували послуги

Запорізької обласної служби зайнятості, з них – 18,1 тисячі зареєстрованих безробітних.

            У базі даних служби зайнятості значно зменшилась кількість вакансій. Так,  з початку року роботодавцями було надано 2,8 тис. вакансій, тобто на 41% менше, ніж за аналогічний період минулого року (було 6,8 тис. вакансій). Також на 37% зменшилась і кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості (з 2,2 тис. до 0,8 тис.).

«За сприяння служби зайнятості протягом січня-липня 2023 року 2014 громадян знайшли роботу, у тому числі 415 громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, – інформує директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - Діє урядова програма підтримки роботодавців для працевлаштування осіб, які через проведення бойових дій в Україні вимушені були покинути власні домівки та переміститись до інших регіонів. На сьогодні прийнято 244 позитивне рішення щодо надання компенсації роботодавцям витрат на оплату праці за 473 осіб.  На рахунки роботодавців вже перераховано перші суми в розмірі 5,6 млн грн.

З 1 липня 2022 було відкрито нові можливості для людей, які втратили роботу під час війни та вирішили започаткувати власний бізнес, а також для діючих підприємців шляхом отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу. На сьогодні Запорізьким обласним центром зайнятості розглянуто 232 бізнес-проєкти. Рішенням ДЦЗ ухвалено вже 61 бізнес-проєкт підприємців Запорізької області про надання мігрогрантів».

З метою підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці службою зайнятості надається послуга з видачі ваучерів. Навчатися за ваучером можна за 123 професіями та спеціальностями. В 2023 році вже видано 618 ваучерів, в т.ч. серед них 297 ВПО. Подати заявку на отримання ваучера можна через Єдиний портал державних послуг Дія.

             Починаючи з кінця минулого Запорізька обласна служба зайнятості розпочала роботу щодо організації суспільно корисних робіт, залучення безробітних  до «Армії відновлення». У 2023  році Запорізьким обласним центром зайнятості  укладено 23 договори з обєднаними територіальними громадами, за якими видано 1082 направлення на суспільно корисні роботи, з них  57 - особам з числа ВПО.  Сума фінансування за укладеними договорами складає 7,3 млн.

Додаткову інформацію можна отримати  у Новомиколаївському відділі Запорізької філії Запорізького обласного центру зайнятості   за телефоном 9-39-11.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь