Тернуватська громада

Запорізька область, Запорізький район

Інформаційне повідомлення  про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць у населених пунктах Тернуватської територіальної громади

Дата: 19.12.2023 13:30
Кількість переглядів: 39

Інформаційне повідомлення

 про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць у населених пунктах Тернуватської територіальної громади

 

Тернуватська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць у населених пунктах Тернуватської територіальної громади та запрошує всіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання.

Організатор громадського обговорення – Тернуватська селищна рада.

Перейменування вулиць здійснюється на виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімів» (далі – Закон), Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Комісією з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків та інших об’єктів на території Тернуватської територіальної громади, затвердженою розпорядженням селищного голови Тернуватської селищної ради від 14.12.2023 року № 39 (далі – Комісія), внесена пропозиція щодо переліку об’єктів топоніміки (вулиць), назви яких підлягають перейменуванню.

Перелік вулиць населених пунктів  Тернуватської селищної територіальної громади, назви яких пропонуються до перейменування:

смт. Тернувате: вул. Гагаріна, вул. Першотравнева;

Село Косівцеве: вулиця Восточна;

Село Любицьке : вул. Больнична, вул. Маяковського.

Форма проведення громадського обговорення: у формі вивчення громадської  думки через надання  пропозицій громадянами  щодо присвоєння  назв  вулиць  на електронну  адресу : ternuvate@ukr.net, поштову адресу : 70150, Тернуватська селищна рада, вул.Центральна, 9 , смт.Тернувате, Запорізького району, Запорізької  області та в соціальній  мережі (сторінка у Фейсбук), зустрічей  та  інших  форм з  метою  залучення  якомога  більшої  кількості  заінтересованих  учасників.

Строк проведення громадського обговорення: не  пізніше 30 календарних  днів з дати оприлюднення .

Фото без опису

УКРАЇНА

ТЕРНУВАТСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

селищного голови

 

14 грудня 2023 року                                                                                         № 39

 

З метою вивчення громадської думки щодо перейменування вулиць   населених пунктів Тернуватської селищної територіальної громади та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з даного питання, на виконання положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імператорської політики в Україні і декомунізацію топонімії » , керуючись частиною 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

  1. Провести громадське обговорення з питання перейменування вулиць населених пунктів Тернуватської селищної територіальної громади:
  • смт. Тернувате: вул. Гагаріна, вул. Першотравнева;
  • с. Косівцеве: вул. Восточна;
  • с. Любицьке: вул. Больнична, вул. Маяковського

 у формі вивчення громадської думки через надання пропозицій громадянами щодо присвоєння назв вулиць на електронну адресу: ternuvate@ukr.net, поштову адресу : 70150, Тернуватська селищна рада, вул. Центральна, 9, смт. Тернувате, Запорізького району, Запорізької області та в соціальній мережі (сторінка у Фейсбук), зустрічей та інших форм з метою залучення якомога більшої кількості заінтересованих учасників.

2. Визначити строком проведення вказаного громадського обговорення не пізніше 30 календарних днів з дати оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вказаних вулиць вказаних населених пунктів Тернуватської селищної територіальної громади на офіційному вебсайті Тернуватської селищної ради.

3. Затвердити  склад робочої групи з питання перейменування вулиць у населених пунктах Тернуватської селищної територіальної громади (додаток 1).

4. Затвердити Положення про робочу групу з питання перейменування вулиць у населених пунктах Тернуватської селищної територіальної громади (додаток 2).

5. Голову робочої групи, затвердженої п.3 даного розпорядження, Шинкаренка С. А., визначити відповідальною особою за проведення зазначеного громадського обговорення.

6. Робочій групі, затвердженій п.3 даного розпорядження:

– надати пропозиції селищному голові щодо нових назв вулиць, запропонованих до перейменування із підготовкою відповідних інформаційних довідок про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, що пропонується присвоїти;

– підготувати інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць населених пунктів Тернуватської селищної територіальної громади та подати для його оприлюднення діловоду Грепп Ю.П. ;

- протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень) провести аналіз поданих пропозицій (зауважень), що надійдуть під час громадського обговорення, забезпечити узагальнення результатів громадського обговорення та підготувати відповідний звіт.

7. ГРЕПП Ю.П., діловоду селищної ради:

- оприлюднити на офіційному вебсайті Тернуватської селищної ради  інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування визначених вулиць у населених пунктах Тернуватської селищної територіальної громади;

інформацію щодо правових наслідків при перейменуванні вулиць (додаток 4 );

– звіт про узагальнення результатів громадського обговорення протягом 5 робочих днів з дня його оформлення.

8. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Селищний голова                                                                     Олександр БАБАНІН                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь